Reisupdate vanuit JET!

Alweer 2.5 week zijn bestuursleden Eline en Annemieke op ons project JET in Zuid-India, waarvan de 1e 2 weken vergezeld door vrijwilligster Truus.
En wat zijn ze lekker bezig! Tijdens een bezoekje aan Mani zagen zij de vorderingen van de bouw van het nieuwe huisje van Mani en zijn moeder. Ook de broertjes en zusjes van Bavithra, een van de inwonende meisjes van JET, lieten trots hun verbeterde levensomstandigheden zien. Een goed en veilig dak op hun huis en een aparte keuken.

Ook op het project gebeurt er van alles. De ommuring zoals verplicht door de overheid is af en de nieuwe toiletgebouwen worden binnenkort in gebruik genomen. De bouw van de watertanks vordert en zullen binnenkort het regenwater kunnen opvangen en zuiveren.

Onze private school wordt inmiddels, naast onze inwonende kinderen, bezocht door circa 300 arme dorpskinderen waarvan zeker de helft geen schoolbijdrage kan betalen en dat dus ook niet hoeft te doen.

Deze week mogen het meisjehockeyteam en Suzy in het tennis single voor het eerst meedoen aan het State Tournament. Voor het eerst zo ver van huis met klasgenoten, ze vinden het reuze spannend.

Na school vermaken Eline en Annemieke zich met de inwonende kinderen, door middel van sport, spel en allerlei knutselactiviteiten. Er wordt getafeltennist, getennist, gepuzzeld, toren van pisa, reuze mikado en mens-erger-je-niet gespeeld!
En ook een dagje uit naar zee, met als afsluiting een kermis mocht natuurlijk niet ontbreken!