India – het land

India, officieel de Republiek India (Hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya), is een land in Zuid-Azië. Met zijn 1,2 miljard inwoners (na China met ruim 1,3 miljard) het meest bevolkte land ter wereld. Ongeveer 35-40% van de Indiase inwoners leeft onder de armoedegrens, dat zijn 420 tot 480 miljoen mensen! Kinderen, vrouwen/meisjes en gehandicapten hebben het allermeeste te lijden van die armoede.

India is een uiteenlopende samenleving vol tegenstellingen. Er zijn tal van culturen en volksgroepen, het kastenstelsel speelt een grote rol, er zijn grote verschillen tussen arm en rijk, tussen ouderwets en modern en tussen de stedelijke agglomeraties en het platteland.
In alle staten wordt een eigen taal gesproken maar de hoofdtaal is Hindi, ongeveer 40% van de bevolking spreekt dit.

Tamil Nadu
Stichting Kindia is werkzaam in de staat Tamil Nadu, in het zuid-oosten van India. In deze staat spreekt men Tamil. Tamil Nadu heeft ongeveer 65 miljoen inwoners en de hoofdstad is Chennai (Madras). De staat heeft een oude cultuur die voortkomt uit vele geloofsovertuigingen. De mensen zijn er vriendelijk en verwelkomend. Hoewel Tamil Nadu een van de meest verstedelijkte delen van India is, is het nog steeds een landelijke gebied. Ongeveer driekwart van de bevolking leeft van de landbouw.