Project Jwala Home

Jwala Home

Jwala Home is een tehuis voor geestelijk gehandicapte meisjes en vrouwen in Puducherry. Mevrouw Bhanumathi is de oprichtster van dit tehuis. Op het project wonen geestelijk gehandicapte meisjes en vrouwen in de leeftijd van 5 tot en met 35 jaar.
Jwala Home krijgt 5.000 roepies (€100,-) per jaar van de regering en is verder afhankelijk van giften van derden.

Vrijwilligster Sonja Zevenbergen is in 2005 voor tien maanden werkzaam geweest in Jwala Home. Sonja heeft de mensen op het project geholpen met het opzetten van allerlei activiteiten zoals yoga, tekenen, schilderen, dansen, schelpen rijgen en spelen met speelgoed.

Jwala Home kampt al jaren met huisvestigingsproblemen. Verschillende keren werd mevrouw Bhanumathi gedwongen met alle bewoners te verhuizen uit gehuurde onderkomens. Met behulp van plaatselijke sponsors is er een stuk land aangekocht. Stichting Kindia heeft hieraan ook bijgedragen en heeft in 2010 € 7.000,- gesponsord om een deel van de nieuwbouw te kunnen financieren.

Begin december 2013 ontvingen wij het verdrietige bericht dat mevrouw Bhanumathi, directrice van het project Jwala Home in Puducherry, aan een hartstilstand is overleden. Onvoorstelbaar dat deze warme en krachtige vrouw, die haar leven in het teken stelde van de zorg voor geestelijk gehandicapte meisjes en vrouwen, er niet meer is. Haar taken worden momenteel overgenomen door haar dochter.