Betere levensomstandigheden voor Bavithra’s familie

Bavithra, 20 jaar, woont al heel wat jaren bij ons op project JET en zal dit jaar de opleidingen Typewriting en Tailoring afronden. Daarna zal ze samen met haar zus in de grote stad Coimbatore aan het werk gaan. Onder begeleiding van onze oud-studente Nirmala, die inmiddels gesetteld is, een fijn gezinnetje heeft en een eigen naaiatelier runt.

Vorig jaar bezochten we het onderkomen van de zusjes en het broertje van Bavithra. Zij wonen in een armoedig wijkje zo’n 6 kilometer van ons project. Radeshwari, het oudste zusje van 17 jaar zorgt voor het gezinnetje. Moeder werkt in een andere staat en komt maar af en toe thuis.
Het huisje stelde niet veel voor: een paar lage muren zonder dak, geen meubilair en geen sanitair. We besloten daar wat aan te doen!
Afgelopen januari zagen Eline en Annemieke het resultaat: een klein maar veilig en stevig huisje mét inboedel zoals bedden, een kast, potten en pannen.