Bouwprojecten op project JET afgerond!

Vol goede moed gingen we er in 2020 tegenaan om een regenwater-opvang-systeem, twee extra toiletgebouwen en een muur rondom ons project JET in Zuid-India te realiseren. Corona zorgde voor flinke vertraging, maar dit jaar hebben we de geplande bouwprojecten af kunnen ronden!

Watertanks en regenwater-opvang-systeem

Ons project JET bevindt zich in een erg droog gebied waar de laatste jaren heel weinig regen valt. Daardoor staat er maar een klein laagje water in de waterput.
Door middel van een regenwater-opvang-systeem wordt, via een buizensysteem, regenwater opgevangen in twee gigantische tanks en direct gefilterd, zodat het als drinkwater gebruikt kan worden.

Twee extra toiletgebouwen

Naast onze groep van circa 15 op JET wonende kinderen, gaan er sinds 2017 ook zo’n 300 dorpskinderen naar onze school. Daarom is het aantal toiletten flink uitgebreid en zijn er een toiletgebouw voor de jongens én een toiletgebouw voor de meisjes bijgebouwd.

Muur rondom project

Voor de veiligheid van de kinderen is er, om het gehele project, een muur gebouwd (ca. 400 meter). Vanuit de Indiase overheid is dit verplicht gesteld.