5 september 2021 – Professionalisering irrigatiesysteem

Met de gezondheid van directeur Raja en zijn vrouw Josephine gaat het weer de goede kant op. Beiden werden onlangs getroffen door corona, maar komen er gelukkig weer bovenop.
Op 1 september is ook de school weer gedeeltelijk open gegaan (voor de 9e t/m 12e standard).

Maar er is meer goed nieuws!

In juni vertelden we over de aanleg van de moestuin op JET, de goede oogst hiervan en onze plannen om op korte termijn het druppel-irrigatiesysteem te professionaliseren en de aanschaf van een watertank te financieren.
Ons project JET krijgt voor het professioneel aanleggen van het irrigatiesysteem een subsidie van de Indiase overheid. 54% van de kosten zal daardoor gedekt zijn, de overige kosten financiert Kindia. Op korte termijn zal gestart worden met de aanleg van dit systeem.
Daarnaast financiert Kindia de aanleg van een kokosplantage en boomgaard en de aanschaf van een tweedehands tractor, zodat een volgende fase bereikt kan gaan worden in het zelfvoorzienend worden van het project.

Een volgende stap, welke gepland staat voor einde van dit jaar, is de aanschaf en in gebruik name van een watertank.