19 juni 2021 – Moestuin op JET oogst resultaat!

Het afgelopen jaar is allesbehalve makkelijk geweest voor onze mensen in India. En nog altijd houdt Covid-19 India in zijn greep en gaat het nog niet de goede kant op.

Desondanks zijn Raja en Josephine niet bij de pakken neer gaan zitten. Terwijl de school al die maanden gesloten moest blijven, hebben zij heel veel energie gestoken in het verder zelfvoorzienend maken van ons project JET. En met resultaat! Trots toonde Josephine (die een agrarische opleiding heeft afgerond) ons deze prachtige foto’s en stuurde ons het volgende bericht:

“We hebben groenten geplant zoals brinjal, bhendi, spinazie, ui, komkommer en ook enkele fruitbomen. De maïsoogst was helaas niet veelbelovend, maar niet verliesgevend. Ik heb al mijn studie-ervaring gebruikt voor het aanleggen van de moestuin en door teamwork van onze JET familie zijn de resultaten geweldig!
Al jaren hebben we de wens om het project geheel zelfvoorzienend te maken. Geteisterd door veel droogte in de afgelopen jaren, konden we geen grote stappen maken. Door een begin te maken met een druppel-irrigatie-systeem, zo nu en dan een regenbui, hard werken en veel aandacht lukt het ons nu wel!
De grond voorbereiden, het ploegen en zaaien is nu door ons team allemaal handmatig gedaan. In de toekomst zouden we het druppel-irrigatiesysteem graag professionaliseren en ook een tractor met werktuigen aanschaffen. Daarnaast zal het opvangen van regenwater een belangrijke bijdrage gaan leveren.”

Stichting Kindia zal dit belangrijke initiatief op korte termijn financieel steunen door de aanschaf van een watertank, welke tevens het water zuivert tot drinkwater. Daarnaast zal geïnvesteerd worden in de professionalisering van het druppel-irrigatie-systeem.