28 juli 2020 – Zorgen om project JET door coronacrisis

Precies een jaar geleden verbleven wij met een team van Kindia op ons project JET in Zuid-India. We zagen de vooruitgang die de afgelopen jaren geboekt was en we maakten plannen voor de bouwprojecten die we in 2020 wilden realiseren: extra toiletgebouwen, een muur rondom het gehele project en een watertank.

Hoe anders is de situatie nu. India wordt hard getroffen door de coronacrisis. Het land telde vorige week meer dan een half miljoen besmettingen en dat aantal loopt hoger op.
Het virus komt steeds dichterbij en heeft nu ook Nainar Palayam bereikt, het dorp waarin ons project ligt.

Gelukkig zijn onze mensen, Raja en Josephine, hun familie en de kinderen op JET nog gezond. De meeste kinderen van het project zijn bij familie, een aantal kinderen die die optie niet hebben verblijft nog op JET. Raja en Josephine zorgen voor hen. In totaal zijn ze nu op JET met 16 personen.
Al maanden leven zij in lockdown, liggen de bouwprojecten stil, is de school op JET gesloten, is er behalve een klein pensioen van de moeder van Raja geen enkel inkomen en blijven lokale voedselsponsors weg. Tot nu toe hebben ze zich kunnen redden, maar de situatie wordt steeds nijpender.
Wij maken ons echt zorgen om het welzijn van deze mensen.

En daarom willen wij te hulp schieten. Raja, Josephine en hun familie zijn de initiatiefnemers en al sinds 1997 de drijvende kracht van het project. Al jaren steken zij al hun tijd en geld in het helpen van hulpbehoevende kinderen. Door de coronacrisis ligt alles nu stil en is overleven prioriteit 1.
Het allerbelangrijkste voor deze familie is nu gezond blijven en voldoende te eten hebben. Een goede maaltijd voor deze 16 mensen samen kost ongeveer €20,-.

Wil jij samen met Stichting Kindia de familie van Raja en Josephine en onze JET kinderen te hulp schieten en een maaltijd doneren?
Doneer dan via het rekeningnummer van Stichting Kindia: NL21 RABO 0102 9747 80 of maak gebruik van de donatieknop op www.kindia.nl o.v.v. ‘corona hulp jet’.