25 oktober 2020 – Corona update

Nog altijd wordt India hard getroffen door de corona crisis en leven onze mensen daar in lockdown. Raja, Josephine, hun kinderen en de JET kinderen die momenteel bij hen verblijven zijn gelukkig in goede gezondheid.

De scholen zijn nog altijd gesloten. Zo ook de school op ons project. Er is door de Minister van Onderwijs nog geen besluit genomen over heropening. De kinderen die dit schooljaar op JET in de 10e standard zitten (examenjaar) volgen momenteel, met begeleiding vanuit JET, online lessen. Helaas kunnen veel kinderen uit de andere klassen hier geen gebruik van maken omdat zij de middelen niet hebben. Veel van deze kinderen moeten nu werken (op het platteland, de geiten laten grazen, lege flessen van de straat verzamelen).

Dankzij vele donaties naar aanleiding van ons vorig bericht, waarin we onze zorgen deelden, heeft Stichting Kindia de familie en kinderen die momenteel op JET verblijven de afgelopen 1,5 maand drie maaltijden per dag kunnen sponsoren. Ook de komende 2 maanden kunnen wij dit voor hen bekostigen.

Onlangs zijn er door Raja maïsplanten gezaaid die in januari geoogst kunnen worden. Een deel daarvan zal verkocht worden, een deel zal dienen als voedsel voor de kippen en een deel zal door de familie gebruikt worden. Momenteel worden er stappen gemaakt om ook rijst te zaaien en een groentetuin aan te leggen met onder andere tomatenplanten, aubergines en lady’s fingers.

Onvoorspelbaar is hoe lang de corona crisis India nog in zijn greep blijft houden. Wij zouden Raja en Josephine ook graag in het nieuwe jaar enigszins willen ontzorgen en nog een mooie donatie willen doen voor maaltijden.
Helaas liggen onze activiteiten in Nederland al lange tijd stil. Geen enkele markt heeft door kunnen gaan, de Marathon Eindhoven en de Urban Trail zijn afgelast en diverse initiatieven konden niet doorgaan.

Op dit moment zijn we dus geheel afhankelijk van giften en hebben we jouw hulp nodig!
Wil jij samen met Stichting Kindia de familie van Raja en Josephine ook in het begin van het nieuwe jaar te hulp schieten en een maaltijd doneren (€20,- voor 16 personen)? Doneer dan via het rekeningnummer van Stichting Kindia: NL21 RABO 0102 9747 80 of maak gebruik van de donatieknop op www.kindia.nl o.v.v. corona hulp jet’.