7 juni 2020 – Update project JET

Het aantal coronabesmettingen in India groeit nog steeds flink. Waar besmettingen tot dusver vooral werden gesignaleerd in de grotere steden, worden nu ook de gebieden die daaromheen liggen getroffen. De Indiase overheid heeft een nationale ‘lockdown’ verlengd tot en met 30 juni 2020.

Tot die tijd is de school op ons project JET dus ook gesloten. Normaal gezien zou begin juni het nieuwe schooljaar zijn begonnen.
De meeste kinderen zijn nog steeds thuis bij familie. Het kleine groepje kinderen dat niet naar huis kan, verblijft op het project. Pathattal, de verzorgster van de kinderen is ook tijdelijk naar huis. Directeur Raja en zijn vrouw Josephine hebben nu de zorg overgenomen. Het gaat goed met ze. Doordat het project de laatste jaren geïnvesteerd heeft in zelfvoorzienend te worden, kunnen ze zich nu redden.