Bestuurslid Eefje Vangangelt

Functie: Secretaris en functionaris gegevensbescherming
evangangelt@kindia.nl

Als klein meisje heeft het veel indruk op mij gemaakt dat Annemieke, de voorzitter van Stichting Kindia, in mijn ouderlijk huis kwam vertellen over haar reis naar India. Ze had een prachtig fotoboek meegebracht en een heleboel gekleurde, rinkelende armbandjes. Ik herinner me nog dat ik toen dacht wat een prachtig werk Annemieke verricht had en stiekem hoopte ik dat als ik later groot was, ik dit zelf eens zou mogen meemaken.

Nu tien jaar later heb ik India met mijn eigen ogen mogen bekijken en heb ik een fantastische tijd op JET gehad. Ik ben geraakt door de kinderen van het project JET en wist na 1 dag al dat ik in Nederland nog meer voor hen wilde betekenen. Het was dan ook een enorme eer dat Annemieke me vroeg om na te denken over een functie in het bestuur van Stichting Kindia.

Wat me erg aantrekt aan Stichting Kindia is dat er acties georganiseerd worden door zelf iets te ondernemen en zo geld op te halen voor de kinderen in India. Vorig jaar heeft de Vierdaagse van Nijmegen centraal gestaan als sponsoractie van Kindia. Vanuit mijn sportieve familie ben ik overgehaald om mee te gaan trainen en later in juli 2013 de Vierdaagse daadwerkelijk te wandelen.

Het heeft me veel bloed, zweet en tranen gekost om daadwerkelijk de Via Gladiola te volbrengen. Ik was dan ook super blij met mijn verdiende Vierdaagse kruisje. Maar dit bracht me niet genoeg voldoening. Van het geld wat we opgehaald hebben tijdens de Vierdaagse werd in februari 2014 het tehuis in India geopend. Ik had de kans om bij deze feestelijke opening te zijn en besloot om mijn droom waar te maken en daadwerkelijk naar India te reizen.

In het verleden heb ik me af en toe al ingezet als vrijwilliger van Stichting Kindia. Nu ik het project JET met eigen ogen gezien heb lijkt het me een mooie uitdaging om als bestuurslid mee te denken en zo vanuit Nederland mijn steentje bij te dragen aan een mooie toekomst voor de kinderen in India.