24 maart 2020 – JET leert omgeving anti-corona-handwash

Terwijl Tamil Nadu (de Indiase staat waarin ons project JET ligt) vanaf vandaag tot en met 31 maart in lockdown is gegaan en de scholen gesloten zijn, is er vorige week op ons project JET nog een prachtig initiatief genomen.

Josephine, vrouw van directeur Raja, vertelt hier zelf over:

“Zoals jullie allemaal weten, woon ik in een dorp in Nainarpalayam, in de buurt van Chinnasalem, Kallakurichi.  Als lerares voor mijn studenten en schoonzus voor onze JET-kinderen heb ik samen met mijn man en ons lerarenteam van de St. Paul’s School een klein initiatief genomen.
Een initiatief met als doel het creëren van bewustzijn over reinheid en het belang van handen wassen om massale verspreiding van het Corono-virus in en rond ons dorp te voorkomen. Met een speciale kaart met uitleg en pictogrammen zijn we de huizen langsgegaan.
Van 16 maart tot en met 21 maart hebben we met ons geweldige team ongeveer 24.000 huizen, ongeveer 50.000 kinderen, 20.000 ouderen bereikt!
Ik ben blij dat ik op deze manier mijn sociale verantwoordelijkheid kan nemen.”