Overzicht acties 2018
 • December 2018 – Eindhoven Urban Trail

Ons Kindia topteam, bestaande uit 17 vrijwilligers, heeft het weer gefixt op de Eindhoven Urban Trail!!!
Startbewijzen uitdelen, honderden jassen en tassen op nummer hangen en weer aan de rechtmatige eigenaren teruggeven, lunchpakketjes uitdelen en na afloop alles opruimen…..top samenwerking!!!! Heeft toch maar mooi € 340,- voor ons project JET in India opgeleverd!
Vrijwilligers… allemaal super bedankt en heel graag tot een volgende keer!!!!!
Ook zijn onze kanjers (Kindia vrijwilligers) te zien op de aftermovie van de Eindhoven Urban Trail.

 • September 2018 – Jaarmarkt Son en Breugel

Wow!!! De Kindiakraam op de Jaarmarkt Son en Breugel heeft € 165,10 opgebracht!!!
En de kledingactie van Mara’s Dansstudio leverde € 378,20 op. Bij elkaar € 543,30 waar Wilde Ganzen € 814,95 van gaat maken!!!!

 • Augustus 2018 – Jam voor India!

Voor ons project JET in India heeft Kindia-vriend Michel van Cruchten zelf jam gemaakt: bramenjam, pruimenjam, blauwe pruimenjam en rode bessenjam, allemaal van onbespoten vruchten.
Deze jam verkoopt hij voor € 3,00 per potje en de opbrengst gaat geheel naar ons project in India.
Vanaf vandaag is de jam ook te koop bij boerderijwinkel Lizette in Sint Joost!
Super initiatief Michel!

 • Augustus 2018 – Donatie Stichting pelgrimshoeve Zoetermeer

Onlangs ontvingen wij het bericht van Stichting Pelgrimshoeve uit Zoetermeer dat zij Stichting Kindia een financiële gift toekennen van maar liefst € 1.250! Dankzij de samenwerking met de Wilde Ganzen is dat bedrag € 1.875 waard!

 • Juni 2018 – Mooie opbrengst Eenanderfestival Schijndel 

Heel veel dank, organisatie van het 1 Ander Festival in Schijndel!
Stichting Kindia is weer met veel plezier aanwezig geweest en met een opbrengst van €339,15 (inclusief bijdrage Wilde Ganzen) en heel veel oprecht geïnteresseerde mensen, zijn wij dik tevreden!

 • April 2018 – Mooie opbrengst braderie Echt

Enkele vrijwilligers waren zondag 29 april 2018 vroeg uit de veren voor de Braderie in Echt!
Naast de gebruikelijke Kindia verkoop spulletjes werd de kraam deze keer aangevuld met zelfgebakken wafels en zelfgemaakte jam van Michel van Cruchten.
Het was een prachtige en drukbezochte braderie met een hele mooie opbrengst van €392,10 (inclusief de bijdrage van Wilde Ganzen).

 • Maart 2018 – ‘Pieter Brueghelschool’, Grote-Brogel (BE), loopt € 2.639,44 bij elkaar!

Door middel van een sponsorloop op donderdag 29 maart 2018, wilden de kinderen van de Pieter Brueghelschool Grote-Brogel, Limburg (B) en Erpekom, Limburg (B) een steentje bijdragen aan de bouw van klaslokalen op ons project JET.
En of dat gelukt is! Ze liepen met elkaar het bedrag van €2.639,44 bij elkaar! Met de aanvulling van de Wilde Ganzen is dat € 3.959,16! Dank jullie wel kanjers! Super goed gedaan!

 • Maart 2018 – Mara’s Dansstudio voor Kindia op kofferbakmarkt in Sint Oedenrode

Jaarlijks organiseert carnavalsvereniging ’t Skrothupke halverwege de Vasten een grootse kofferbakmarkt op de Markt in St.Oedenrode. Op zondag 11 maart 2018 verkocht Mara’s Dansstudio er tweedehands dameskleding van topmerken (met dank aan Ilona Second Hand Fashion) tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Regen dreigde maar kwam niet, het zonnetje piepte af en toe door het donkergrijze wolkendek. Ondanks het niet-echt-gezellig-marktweer was er veel belangstelling voor de kleding. De totale opbrengst bedroeg €263 en die kwam helemaal naar Kindia. Super bedankt!

 • Februari 2018 – Stichting Jaarmarkt Son en Breugel gestopt

Dertig jaar lang heeft het stichtingsbestuur op de eerste zondag van september de jaarmarkt in Son en Breugel georganiseerd. Het bestuur droeg de lokale verenigingen en stichtingen een warm hart toe en deze mochten dan ook altijd een kraam huren tegen kostprijs. Vanaf de oprichting in 2005 heeft Stichting Kindia daar altijd graag gebruik van gemaakt. De jaarmarkt Son en Breugel was als het ware de “thuismarkt”. Dat heeft er zeker toe bijgedragen dat Kindia goed bekend is binnen Son en Breugel. In 2017 is de organisatie overgedragen aan Van Bokhoven Events. De reserves die Stichting Jaarmarkt  Son en Breugel nog in portefeuille had heeft ze ruimhartig verdeeld onder goede doelen. Kindia mocht eind februari een mooi bedrag van €500 ontvangen voor de uitbreiding van de school op JET in Zuid-India. Hartelijk dank aan het stichtingsbestuur voor de goede zorgen tijdens de markten van de afgelopen jaren en voor de gift van €500 (die door Wilde Ganzen €750 waard werd). 

 • Januari 2018 – Clim werd 65 jaar en Kindia kreeg de cadeaus

Voor zijn verjaardag stuurde Clim een uitnodiging naar vrienden en familie om deze met hem samen te vieren in Restaurant Il Ponte. Hij had ook een cadeautip. Dat was niet een motormaaier, niet een bladblazer, niet cadeaubon van Hornbach of een ander stoer mannending. Nee, hij vroeg alle gasten om een gift op de rekening van Stichting Kindia. Nou, dat hebben we geweten: maar liefst €765 is er in totaal binnengekomen met de vermelding “Clim 65”. Met de 50% bijdrage van Wilde Ganzen erbij heeft Kindia een cadeau gekregen van €1147,50. Dankjewel lieve, stoere Clim!!

 • Januari 2018 – Willy en Mieke (Stichting Wirja) op project JET

In 1992 trokken Willy en Mieke voor het eerst naar India. Ze raakten meteen verliefd op het land. Sinds 1994 gaan ze ieder jaar tijdens de eindejaarsperiode terug. Op 23 december 2015 werd door hen Stichting Wirja opgericht waarmee ze diverse projecten steunen. De projecten die door Stichting Wirja gesteund worden, hebben vooral betrekking op onderwijs, opvoeding en huisvesting. Hiermee wil de stichting een gezonde toekomst waarborgen van de kinderen en jongvolwassenen in India en andere ontwikkelingslanden.
10 januari 2018 brachten Willy en Mieke een bezoekje aan de door Kindia gesteunde projecten Don Bosco Boys Home en Jwala Home in Puducherry. En een dag later reisden ze af naar ons hoofdproject JET in Nainar Palayam. Onder de indruk van alle stappen die Stichting Kindia daar de afgelopen jaren heeft kunnen maken, besloten zij spontaan om € 500,- te doneren. De Wilde Ganzen maakt daar maar liefst € 750,- van.
Dank lieve Willy en Mieke voor jullie betrokkenheid!

 • Januari 2018 – Driekoningenzingen Basisschool ‘De Bloktempel’ Son

Het is 6 januari 2018, zaterdagavond half zes en het regent zachtjes. Bij basisschool De Bloktempel in Son druppelen groepjes kinderen binnen die prachtig uitgedost zijn als Balthasar, Kaspar of Melchior.
Zesentwintig groepjes krijgen van de juffen een collectebus (dankjewel Krutjesrapers) en …. om zes uur gaan ze los! De regen is inmiddels gestopt. Onder begeleiding van ouders trekken ze de Gentiaan in om bij alle huizen een liedje te gaan zingen. Natuurlijk is het de bedoeling dat de mensen dan een bijdrage in de bus stoppen voor Kindia. Op de meeste adressen liggen er ook lekkernijen klaar voor de zingende koningen uit het oosten. Reuze spannend als bij terugkeer de opbrengst wordt geteld. Het topgroepje haalde €78,38 binnen. In totaal werd er €1318,50 opgebracht. Wilde Ganzen gaat hier nog €659,25 aan toevoegen.
Jongens, meisjes, papa’s, mama’s, meesters en juffen: BEDANKT!!