Vrijwilliger Michel van Cruchten
  • Waarom ben je vrijwilliger/vriend van Stichting Kindia geworden?

Vrijwilligerswerk is altijd mijn droom geweest, iets te kunnen betekenen voor mensen/kinderen die het minder goed hebben dan wij in Nederland.
Via mijn schoonzoon Bart had ik gehoord over de mogelijkheid het project JET te bezoeken en daar vrijwilligerswerk te verrichten en voor mij was dat een signaal nu of nooit (ik ben nu 65+) en ik ben zo blij dat ik deze kans gekregen heb.

Ik ben daar zo geraakt door de kinderen die op het project wonen, in voor hun weliswaar al redelijke omstandigheden en waar de laatste jaren ook al veel gerealiseerd is maar waar toch nog van alles dient te gebeuren om hun dat plekje te geven waar zij zonder al te veel zorgen gelukkig kunnen zijn. Ook een plaats waar ze een opleiding kunnen krijgen zodat zij straks meer kansen hebben op een goede toekomst.
Er is behoefte aan allerlei zaken zoals voldoende kleding, gevarieerd eten, een fijne slaapplaats, speelgoed, leermaterialen en middelen waarmee gehandicapten zich beter kunnen verplaatsen. Ook bij de grotere projecten zoals de bouw van de school, de watervoorziening enz. is nog veel extra (financiële) hulp nodig.

Wat mij vooral geraakt heeft is het feit dat zij, ondanks hun handicap, hun echt sobere bestaan, vaak verstoken van hun familie, samen een heel goede band hebben, tevreden zijn en dankbaar voor alles wat je voor hun kunt doen.
Hun onderlinge verbondenheid en hun discipline zou een voorbeeld kunnen zijn voor onze maatschappij waar iedereen langs elkaar door rent alsof we op de hielen gezeten worden door onze luxe.

Dit geeft mij de drive om ook hier als vrijwilliger aan activiteiten mee te doen omdat ik weet dat hun leefomstandigheden, door de opbrengsten van deze activiteiten, verbeterd kunnen worden.

  • Wat doe je voor Stichting Kindia?

Om extra geld te verzamelen maak ik jam van eigen fruit en bak ik soms wafels die ik kan verkopen aan vrienden en kennissen.
Tevens klus ik bij familie waarvan ik de bijdrage, die ik hiervoor ontvang, ook bij mijn inzameling kan voegen nét als verjaardags- of kerstcadeaus.

  • Wil je zelf nog iets kwijt over Stichting Kindia?

Ik verheug mij op het feit dat wij aanstaande zomer (2019) weer met een team van 5 mensen naar het project kunnen gaan om te kijken waar wij een helpende hand kunnen toesteken om hun levens te veraangenamen en om hun, mede door onze aandacht, van een beetje extra liefde kunnen voorzien!