• 10 December 2017 – Kindia vrijwilliger bij Urban Trail Eindhoven

Vroeg in de ochtend was een groep van 21 vrijwilligers aanwezig op het startpunt van de (tweede) Urban Trail Eindhoven aan de Vestdijk. Ze deelden T-shirts uit, gaven startnummers aan de runners en namen jassen en tassen van de deelnemers in. Dat was flink aanpoten met vijf garderobeplekken voor 2500 lopers. Niet veel later dan de laatsten die hun tas inleverden kwamen de eersten al weer binnen om hun sporttas op te halen. De droge kleding die erin zat hadden ze hard nodig want het was inmiddels fors gaan sneeuwen. Ondanks de natte kou en het wachten bij de garderobe keken alle sporters voornamelijk blij. Ze hadden naar eigen zeggen genoten van een hele mooie route.
De vrijwilligers waren een geweldig vrolijk en hulpvaardig team. Met de toevoeging van Wilde Ganzen bracht deze actie € 630,- op.

  • 8 Oktober 2017 – Kindia vrijwilliger bij Marathon Eindhoven

Ruim 23.000 deelnemers liepen één van de verschillende routes van de (34ste) Marathon Eindhoven. Het spektakelstuk was natuurlijk als altijd de volle Marathon van 42.195 km lang. Met een team van 29 mensen bemande Stichting Kindia de verzorgingspost op 15 km. Ongeveer 3.500 lopers werden voorzien van AA drinks, water, sinaasappel en banaan. De eerste 25 echte toppers kregen persoonlijk hun eigen drankje uitgereikt. Voor het tweede jaar op rij werd e Keniaan Festus Talam de winnaar met een tijd van 2:06:13. Ondanks het feit dat hij zijn bidon uit handen van Nettie miste verbeterde hij zijn persoonlijk record met 13 seconden. De snelste vrouw was Eunice Jeptoo met 02:26:12 (‘My best race ever’), waarschijnlijk omdat Hennie haar bidon wél goed overhandigde. Het weer viel n iet tegen, de lunchpakketjes smaakten goed, de sfeer werd opgepookt door sambaband ‘voorheen Slagerij Senders’ en de vrijwilligers van Kindia werkten super gemotiveerd! Deze actie wordt door de Marathon organisatie beloond met bijna € 782,- voor Kindia en Wilde Ganzen verhoogt dat bedrag met 50%. Dank allemaal voor de enthousiaste medewerking aan deze sportieve actie. Tot volgend jaar!

  • Juli 2017 – Mooie gift van pensionado

Op 8 juli 2017 is Kindia-vriend Rien Sluyters met pensioen gegaan. Het is op zijn werk een goede gewoonte dat de collega’s geld inzamelen en daarvoor een cadeau kopen. Het leek Rien echter beter dat dit geen cadeau voor hem zelf zou worden maar dat de opbrengst naar Stichting Kindia zou gaan. Zijn collega’s hebben het bedrag van maar liefst € 130,- bij elkaar gebracht!
Rien, geniet van je pensioen en hartelijk dank voor deze mooie donatie!

  • Juli 2017 – Hulp voor Kindia van “Stichting actiegroep Kurk”

“Stichting actiegroep Kurk” bestaat uit een groep vrijwilligers die geld inzamelen door de verkoop van gebruikte spullen op een rommelmarkt.
De opbrengst van deze markt wordt geschonken aan diverse goede doelen binnen en buiten de gemeente. Traditioneel organiseren ze ieder jaar, op de eerste zaterdag na Hemelvaartsdag, een spectaculaire maar zeer gezellige rommelmarkt. Particulieren doneren (bruikbare) spullen aan het goede doel. Deze worden opgehaald op de vrijdag voorafgaand aan de rommelmarkt. Aan Stichting Kindia werd maar liefst € 500,- geschonken!

  • Mei 2017 – Spreekbeurt over Stichting Kindia

Het is alweer eventjes geleden dat Jiske Bakker, na maandenlange voorbereiding, haar spreekbeurt hield over India, Stichting Kindia en haar vriendinnetje Barween van het project JET in Zuid-India.
Barween en Jiske hebben brieven naar elkaar geschreven, filmpjes gemaakt en ontdekt wat de verschillen en overeenkomsten in hun wereldjes zijn,
Jiske wist maar liefst een ‘goed’ voor haar spreekbeurt te halen! Goed gedaan Jiske! Kindia en zeker weten ook Barween, zijn hartstikke trots op jou!

  • 30 April 2017 – Braderie Echt

Op zondag 30 april 2017 stond Stichting Kindia op de Braderie in Echt (Limburg).
Mede dankzij de wafels en jam van Michel en Bart, de hulp van Carla, en de bijdrage van Wilde Ganzen, is er deze dag maar liefst €412,35 opgehaald!

  • Maart 2017 – Collecte Samen Verder

Tijdens de Vastenactie van Samen Verder werd er, van 20 t/m 24 maart 2017, in Son en Breugel en in St.Oedenrode gecollecteerd voor de bouw van een extra schoollokaal op het project JET in Zuid-India.
De vele vrijwilligers van de parochies St. Oda en St. Petrus’ Banden en de protestantse gemeenten in beide plaatsen hebben het prachtige bedrag van € 5.223,58 voor Stichting Kindia bij elkaar gecollecteerd! Wilde Ganzen zal daar nog €2.611,79 aan toevoegen!

  • 18 Maart 2017 – Succesvolle Rotary Son 4×4 Challenge

Op 18 maart 2017 vond de Rotary 4×4 Challenge plaats. De opbrengst van de Challenge is maar liefst € 4.200,- en zal besteed worden aan het verdiepen van de waterput op project JET.
De 4×4 Challenge werd gereden op een prachtige route door de bossen ten zuiden van Eindhoven. Op afgesloten terrein konden een aantal proeven gedaan worden.
Bestuurslid Nettie was erbij aanwezig en mocht de cheque in ontvangst nemen.