Overzicht acties 2016
 • 11 december 2016 – Urban Trail Eindhoven

Een Urban Trail is geen wedstrijd maar een ontdekkingstocht. Je rent (of wandelt) door stegen, trappen, tuinen, parken, en gebouwen die je, zelfs al woon je zelf in de stad, nog niet kent. Je loopt letterlijk dwars door de cafés, kerken en andere gebouwen. In Middelburg zelfs door een trouwzaal (met bruidspaar). Dit alles in een uiterst gemoedelijke sfeer: het gaat om de gezelligheid en de unieke ervaring. Na Amsterdam, Rotterdam, Vlissingen en Hengelo was de eerste editie van de Eindhoven Urban Trail op zondag 11 december. Stichting Kindia bemande met een grote groep vrijwilligers een verzorgingspost op deze 10 km loop.

 • Oktober 2016 – Mama verwendag Laarbeek

Op 16 oktober werd voor (aanstaande) moeders met jonge kinderen voor de derde keer een mama verwendag georganiseerd in Lieshout. In het Dorpshuis hadden diverse ondernemers zich geïnstalleerd om oma’s, zusjes, tantes en buurvrouwen en natuurlijk de aanstaande moeders kennis te laten maken met hun producten en diensten. Ondanks het goede weer werd de beurs bezocht door meer dan 200 gasten. Stichting Kindia stond er met een kraam, met een loterij en samen met Mara’s Dansstudio met een grote hoeveelheid tweedehands dameskleding van topmerken. De totale opbrengst van die dag bedroeg € 175,-.

 • Oktober 2016 – Marathon Eindhoven

Op 9 oktober namen ruim 24.000 lopers deel aan de Marathon Eindhoven en meer dan 200.000 bezoekers stonden langs het parcours om aan te moedigen. Onder de enorme hoeveelheid vrijwilligers die nodig is om dit spektakel mogelijk te maken was de zestienkoppige groep van Stichting Kindia present op 15 km na de start. Persoonlijke drankjes, AA drinks, water en fruit werden uitgedeeld aan de ca. 3500 renners die de volle Marathon van 42,195 km liepen. Aan Mary de eer om het persoonlijk rantsoen uit te reiken aan nummer 14 – de Keniaan Festus Talam – die later met zijn indrukwekkende tijd van 2:06:26 de winnaar bleek te zijn.

Stichting Kindia mag voor deze hulp een financiële bijdrage ontvangen van € 432,-. Het was een prachtig zonnig evenement voor renners, publiek, vrijwilligers en Stichting Kindia!

 • September 2016 – Jaarmarkt Son en Breugel

De opbouw van de Kindiakraam zondag 4 september op de Jaarmarkt Son en Breugel begon om 10.00 uur met een forse wolkbreuk. Een half uurtje later brak echter de zon door en kon de stand gevuld worden met heel veel moois. Behalve de sieraden, sleutelhangers, kalenders, knuffels en kaarten waren er weer nieuwe tassen, tasjes, clutches en olifantjes die in augustus vers uit India werden meegenomen door Annemieke.

Natuurlijk lag er de eerste Kindia uitgave: “De Regenboogreis” van Vennila en Esmee maar ook twee boeken van Frank Vester: “Dikke Duim Dichtsels” en “De grens van Gries”. Extra leuk dat Frank zelf er ook was om voor te lezen en te signeren.

De opbrengst van € 441,50 was super dit jaar. Dat was mede te danken aan een initiatief van Mara’s Dansstudio om de verkoop van tweedehands topmerken kleding te schenken aan Kindia. Kindia was daarnaast heel blij dat de vrijwilligers Jan Hendriks, Priscilla Portier, Yvonne Zuidinga en Truus Van Den Broek van Bussel de stand kwamen versterken.

 • Juli 2016 – Toine loopt de Vierdaagse in Nijmegen

Toine vd Krabben heeft in juli 2016 voor de 17e keer de Vierdaagse in Nijmegen gelopen. Gesteund door de kids in India, heeft hij een fantastisch bedrag (€ 560,-!) bij elkaar gelopen voor Stichting Kindia. Bedankt Toine!

 • Juni 2016 – TAG: festival Kindia ontbijtservice

Op 3 en 4 juni 2016 vond voor de vijfde keer het TAG: festival plaats op de weiden van manege Sonniushof. Het is een gratis techno festival met vier area’s met de nodige diversiteit naar bijvoorbeeld reggae of classics. Het festijn trekt elk jaar meer bezoekers. Dit jaar waren er behalve Boomshakalak, Zodiak Commune, Dommelvallei en Kino Stage op het festivalterrein ook een massagestand en een “babbelbox”. Op de camping werd op zaterdagochtend een TeknoRobics gedaan. Dat is Aerobics op techno om de campinggasten weer klaar te maken om uit hun dak te gaan.

Wat er elk jaar bij hoort is de ontbijtservice die Stichting Kindia mag bieden aan de campinggasten. Met koffie, verse munt thee, gebakken eieren met spek, broodjes en fruit worden de feestgangers opgepept en opgelapt om weer te gaan feesten (zaterdag) of naar huis te vertrekken (zondag). Deze feestelijke actie bracht dit jaar weer een nieuwe record: de opbrengst bedroeg € 960,-.

 • Maart 2016 – RAG week Utrecht

Tussen 2 en 9 maart 2016 stond het studentenleven van Utrecht in het teken van de Ragweek. Hierin zamelden verschillende studentenverenigingen door middel van uiteenlopende activiteiten geld; de helft van de opbrengst ging naar stichting Kindia. Tijdens de week was er een veiling verschillende feesten en borrels, avonden met bandjes, een hockeytoernooi, een bootcamp, een biercantus en nog veel meer! Het bedrag dat naar Kindia is gegaan is €4.989,02, bedankt!

 • Maart 2016 – 100-jarige haakt voor Kindia

Stichting Kindia ontvangt vaak steun voor haar goede doel. Zo worden er vele initiatieven georganiseerd.

Zo ook door mevrouw v.d. Leur die recent haar 100ste verjaardag vierde en al vele jaren engeltjes haakt voor het goede doel. Ze maakte vroeger wel 10 engeltjes op een dag maar doordat ze geen gevoel meer in haar vingers heeft en ze ook pijn doen, zijn het er tegenwoordig 1 of 2. Het geld dat ze ermee verdient verdeelt ze over verschillende goede doelen. Voor Kindia is dit maar liefst zo’n Eur. 300,-

 • Maart 2016 – Vrijdag Premium Printing steunt Stichting Kindia

Bij Vrijdag Premium Printing zijn onlangs een partij oude meubelen verkocht aan de medewerkers. De opbrengst komt ten goede aan twee goede doelen, waarbij kleinschaligheid en de persoonlijke betrokkenheid van een of meerdere van de medewerkers centraal staat.

Aan Stichting Kindia, via medewerkers Annemieke en Nettie, is door directeur Henk Nota een cheque overhandigd ter waarde van maar liefst € 520.- !

 • Maart 2016 – Samen Verder voor Kindia

Tijdens de Vastenactie van Samen Verder werd er in Son en Breugel en in St.Oedenrode gecollecteerd voor twee slaapkamers in het jongenstehuis van het project JET in Zuid-India.

De vele vrijwilligers van de parochies St. Oda en St. Petrus’ Banden en de protestantse gemeenten in beide plaatsen hebben het prachtige bedrag van € 6.000 voor Stichting Kindia bij elkaar gecollecteerd!

 • Februari 2016 – Benefiet Concert Waddinxveen

Iris Performing Arts organiseerde op 13 februari in Cultuurhuys De Koon in Waddinxveen drie benefietconcerten. Onder de bezielende leiding van Iris en Priscilla Portier en in aanwezigheid van de burgemeester en de wethouder trad een keur van artiesten op onder wie Jeroen Weerdenburg, Close&Personal, band Pick up the Pieces en de cast van Legally Blond de musical (in juni naar Gouda!). Samen met de verkoop van hapjes en cadeaus is de opbrengst van deze feestelijke dag opgelopen tot het prachtige bedrag van € 2.760. Inclusief de bijdrage van Wilde Ganzen is dat € 4.140,-! Trots zijn we op al deze vrienden en dankbaar voor hun enthousiaste inzet.

 • Januari 2016 – C’est Passieble

Christal verbindt goede doelen en donateurs, en werft giften, vrijwilligers en loyaliteit. Zo helpt Christal goede doelen hun werk te kunnen doen. Jaarlijks zet het team zich een hele dag gratis in voor één doel. C’est Passieble heet dit enorm sympathieke initiatief. Dit jaar werd Wilde Ganzen door hun jury gekozen als het goede doel voor de belactie. We zijn heel trots dat Wilde Ganzen ons jongenshuis op JET heeft gekozen om geld bij elkaar te laten bellen. Donderdag 21 januari mochten Annemieke en Nettie de hele dag aanwezig zijn op dit ongelooflijk vrolijke belfeestje. Aan het eind van de dag kon Tineke Huizinga, de nieuwe directeur van Wilde Ganzen, een cheque van € 31.540,- in ontvangst nemen uit handen van Frank Swinkels, directeur van Christal. 

 • Januari 2016 – Driekoningenzingen door de leerlingen van BS De Bloktempel

De kinderen van basisschool De Bloktempel zagen er tijdens Driekoningen prachtig uit met hun mantels, kronen en sterren. Gewapend met een grote groene collectebus (dankjewel Krutjesrapers) en gouden keeltjes trokken ze op 6 januari van deur tot deur in woonwijk De Gentiaan. De kinderen kregen een heleboel lekkers toegestopt maar ook heel veel geld. In totaal zongen ze € 2.215,28 bij elkaar. Wilde Ganzen verhoogt dat bedrag met een toeslag van 50% tot € 3.322,92. Dat is perfect te gebruiken voor het zo nodige jongenshuis op project JET.

Leerlingen, docenten en helpende ouders van De Bloktempel: Super bedankt!