Overzicht acties 2014
  • December 2014 – Geslaagde sinterklaasactie

Ook dit jaar wil Stichting Kindia Sinterklaas ontzettend bedanken voor zijn hulp om geld in te zamelen voor onze projecten in India.
Sinterklaas heeft samen met een aantal Pieten gezinnen in Son & Breugel e.o. bezocht. Overal werden ze met vrolijke maar ook gespannen gezichtjes ontvangen. Als dank voor zijn bezoek kreeg de Sint hiervoor een vergoeding. En dat hele bedrag, € 2123.25, heeft Sinterklaas als sponsorbijdrage gestort op de rekening van Stichting Kindia.
Bedankt!!!

  • Juni 2014 – Zingen, rappen en plaatjes draaien voor Kindia

Het is al even geleden, maar ook Iris Vangangelt (10 jaar) heeft door een zelf bedachte actie geld ingezameld voor Stichting Kindia. Iris houdt van zingen, rappen en plaatjes draaien als een echte DJ. Op de verjaardag van haar moeder Cecile Vangangelt bedacht Iris dat de gasten een plaatje konden aanvragen voor 0,50 cent. De voetjes gingen van de vloer en Iris haalde maar liefst € 14,70 op. Namens Stichting Kindia, Iris Bedankt!

  • Juni 2014 – De allerjongsten “loomen” voor Kindia!

Esmée Koog (5 jaar) is heel enthousiast aan het ‘loomen’, de nieuwste rage waarmee ze van gekleurde elastiekjes de prachtigste armbandjes en dierenfiguurtjes maakt. Esmée weet ook dat er kindjes op de wereld zijn die niet zoveel speelgoed hebben als zij, die heel erg honger hebben en dat er soms ook geen papa en mama is die voor ze zorgt.
Een paar weken geleden bedacht Esmée het volgende plannetje: “Ik ga armbandjes maken om te verkopen voor de kindjes in India.” En dat deed ze! Samen met Marjolein (11 jaar) verkochten de meiden op het Eénanderfestival in Schijndel op 8 juni hun zelfgemaakte loom spulletjes en haalden hiermee maar liefst € 35,50 op!
Maar Esmée kreeg nog meer hulp. Tijdens de workshop “loomen” die Stichting Kindia samen met Esmée organiseerde op 14 juni maakten Gillian (9 jaar), Ilse (10 jaar), Djoeke (6 jaar) en Sietske (4 jaar) een heleboel armbandjes waarvan Esmée er heel veel mag verkopen. Bovendien had Gillian zelf al veel van haar armbandjes verkocht en daarmee € 12,- voor Kindia verdiend. Jiske (7 jaar), Rens (6 jaar) en Tijn (6 jaar) konden niet bij de workshop zijn, maar ook zij hielpen mee het loom winkeltje van Esmée te vullen.
Lieve kids, dank jullie wel….. we zijn trots op jullie!

  • April 2014 – Benefiet door Harvest Moon

Plein Public organiseerde op 19 april 2014 in De Boerderij in Breugel een optreden van Harvest Moon. Jori van Gemert en haar band vormden de support act, VJ Friso van derHeijden voorzag de beide optredens van beelden. Harvest Moon droeg deze avond op aan Stichting Kindia en toonde voor het eerst de clip onder het nummer “We were wrong” met als onderwerp de kids van Kindia. Daarnaast schonken ze de totale opbrengst van verkochte shirts en CD’s (Baby Blue Star en In Tow) aan Kindia. Samen met de eigen verkopen, stortingen in de oranje pot en de bijdrage van Wilde Ganzen bracht deze avond € 422,- op.
Rob Nijmeijer laat ons met zijn reportage nog even nagenieten van dit top feestje. Jongens super bedankt!

  • Januari 2014 – Driekoningen zingen Basisschool “De Bloktempel”

Vijftig groepjes kleurrijke koningen trokken op 6 januari door de straten rond basisschool De Bloktempel. De fraai uitgedoste leerlingen zongen op hun mooist en rammelden met hun collectebus. Dat was niet voor dovemansoren want de mensen in de buurt stortten ruimhartig. Er werd een topbedrag opgehaald van € 2.471,23.
Dit jaar is een absoluut record! Daar komt deze keer ook nog eens 55% van de Wilde Ganzen bovenop. Deze sympathieke actie voor het kinderhuis op JET levert dus in totaal € 3.830,41 op.
Docenten, ouders en leerlingen van De Bloktempel: Super bedankt !