Sivasakthi

Vakopleiding afgerond 2012 – Verkoopstage

Verblijf op JET

Op tweejarige leeftijd kreeg Sivasakthi polio. Deze ziekte infecteerde zijn rechterbeen. Toen hij zes jaar was en het huis had verlaten om te gaan werken, dronk hij zonder dat iemand dat in de gaten had besmette geitenmelk. Sivasakthi werd ziek en hield hier chronische spijsverteringsproblemen aan over. Mede daardoor werd zijn groei belemmerd en heeft hij meerdere ontwikkelingsstoornissen.
Toen Sivasakthi 10 jaar was kwam hij op JET wonen. Door de lage inkomsten van hun werk, konden zijn ouders de benodigde zorg voor hem niet betalen.

Opleiding

Sivasakhti heeft de 9e standard doorlopen, maar kon de 10e standard niet afronden vanwege zijn ontwikkelingsstoornissen. Hij heeft niet de capaciteit om te gaan studeren. Door zijn slechte lichaamsbouw is hij niet in staat om zwaar werk te doen, zoals elke dag landarbeid.
De enige mogelijkheid was om zelf een baan te creëren, waarin hij comfortabel kan werken en geld verdienen om zijn familie te onderhouden.
Door onze 1-op-1 sponsoring heeft Sivasakhti een aantal maanden stage kunnen lopen in een winkel. In december 2012 is een eigen winkeltje geschonken waarin Sivasakthi een aantal producten verkoopt die de mensen in zijn dorp elke dag nodig hebben. Zijn ouders helpen hem bij de inkoop en verkoop van materiaal en onderhoud.