• Waarom ben je vrijwilliger/vriend van Stichting Kindia geworden?

Ik kende Stichting Kindia al voor de groepsreis en heb het altijd een mooi initiatief gevonden. Je kunt door een heel klein beetje moeite of geld te “investeren” al veel bereiken voor de kids in India. Op de groepsreis vond ik het heerlijk om gewoon tussen de kids te zijn: ik kreeg een duidelijk beeld van wat mijn hulp inhield.
Terug in Nederland waren er regelmatig acties van Kindia waar vrijwilligers bij nodig waren. Door deze acties doe je hier iets concreets voor de kids daar, daardoor doe ik dat ook met plezier!

  • Wat doe je voor Stichting Kindia?

Wanneer nodig help ik bij braderieën en markten of geef bijvoorbeeld een presentatie over stichting Kindia. Daarnaast probeer ik zelf ook na te denken over hoe ik geld in kan zamelen voor Kindia. Zo heb ik via het Lyceum Bisschop Bekkers geld ingezameld en heb ik in 2011 samen met Anne Mak een feest georganiseerd, waarvan de opbrengst naar Kindia ging.

  • Wil je zelf nog iets kwijt over Stichting Kindia?

Toen ik in India was kwam ik erachter dat de kids daar beseffen dat hier zo veel mensen bezig zijn voor ze. Hierdoor zijn de vrijwilligers en donateurs van Kindia heel belangrijk voor ze: ze bidden voor ze en kijken naar ze alsof het familie is, ook al hebben de kids deze mensen nog nooit gezien.
Dit laat zien dat stichting Kindia naast materiaal en geld ook een belangrijke sociale rol speelt voor de kinderen van de projecten!