Rajkumar

Vakopleiding afgerond 2019 – Naaiopleiding

Verblijf op JET

Op 6-jarige leeftijd is Rajkumar naar JET gekomen. Omdat hij door de slechte gezinssituatie niet naar school was geweest, begon hij in de 1e standard.
Toen hij op JET kwam kon hij niet lopen. Niemand had hem daar ooit mee geholpen en aangemoedigd. Op het project zag hij dat veel van zijn vriendjes zich ondanks hun handicap wel zelf wisten te redden. Beetje bij beetje kreeg hij de wilskracht om ook te kunnen lopen. Dankzij de aanmoediging van leraren en Kindia-vrijwilligers durfde hij letterlijk, stappen te nemen. Hij trok zichzelf op aan een door Kindia gesponsorde tafeltennistafel en liep hieraan zijn eerste rondjes. Nu kan hij lopen, springen en rennen zonder enige steun.

Opleiding

Rajkumar heeft niet de leercapaciteiten om te slagen voor de 10e standard. Studeren is voor hem dan ook een veel te hoge opgave. In mei 2019 is Rajkumar geslaagd voor zijn opleiding tot kleermaker. Om thuis als kleermaker aan de slag te gaan, heeft Rajkumar via de Kindia 1-op1 sponsoring een naaimachine gekregen. Nu woont hij weer thuis en helpt hij zijn familie in het levensonderhoud te voorzien.
Een tweede bron van inkomsten waarmee wij Rajkumar helpen, is het verkopen van melk. Begin 2020 is daarom een koe voor hem worden gekocht, die hij zelf zal verzorgen naast zijn werkzaamheden als kleermaker.