Nirmala

Vakopleiding afgerond 2010 – Naaiopleiding en computertraining

Verblijf op JET

Nirmala komt uit een heel arm gezin. Toen ze 1,5 jaar oud was, is ze gevallen en heeft ze haar been gebroken. Ze bleef een week thuis zonder enige behandeling. Na deze week zijn ze naar het ziekenhuis gegaan maar helaas was het toen te laat om de breuk recht te zetten. Door haar handicap ging Nirmala niet naar school.

Op 11-jarige leeftijd kwam Nirmala in 2004 op JET wonen. In april 2009 heeft ze de 10e standard voltooid. Door de Kindia 1-op-1 sponsoring kon ze daarna verder gaan met een naaiopleiding van een jaar. Daarnaast volgde ze ook een computercursus en een administratie-/boekhoudcursus.

Opleiding

In december 2010 heeft Nirmala haar diploma’s gehaald. Omdat Nirmala vanwege haar handicap geen trapnaaimachine kan bedienen heeft Kindia haar een automatische naaimachine geschonken.
Ze is nu getrouwd, heeft een dochtertje en is in verwachting van een tweede kindje. Vanuit thuis runt ze zelfstandig een naaiatelier. Door dit inkomen en het inkomen van haar man, kunnen ze een klein beetje geld per maand opzij zetten en sparen ze voor een eigen stukje land.

Terwijl haar man geen werk had tijdens het Coronavirus in 2020 en dus geen inkomen, kon Nirmala hulp bieden door mondkapjes te naaien.