Bestuurslid Nettie Cleutjens

Functie: Penningmeester
ncleutjens@kindia.nl

Het is onmogelijk om vanuit ons rijke Westen heel de arme “derde” wereld uit de nood te helpen. Maar een enkel kansarm/gehandicapt kind helpen – een kind met een naam en een gezicht – is voor mij voldoende om hier in Nederland penningmeesterwerk te willen doen. Het voelt heel persoonlijk!

Puur toevallig ben ik de Stichting Kindia binnengerold. Jonge mensen die zich belangeloos inzetten voor kansarme jongens en meisjes, waar ook ter wereld, droeg ik al wel een warm hart toe. Maar zélf actief bezig zijn in het vrijwilligerswerk kwam eigenlijk nooit in mij op.

Mijn interesse in de activiteiten van Stichting Kindia werd in 2005 gewekt door Annemiekes bewogen verhalen over “haar kids” in India, over hun leven en de omstandigheden daar. Inmiddels heb ik ook zelf in India ervaren hoe het is, hoe het voelt, hoe het ruikt. En ik heb er gezien hoe je met heel weinig middelen heel veel kunt bereiken. Bezig zijn met geld en administratie is mijn vak. Dus toen Jan en Annemieke mij tijdens een lunchpauze op ons bedrijf vroegen of ik penningmeester van de Stichting Kindia – Kind in India wilde worden, heb ik maar gewoon “JA” gezegd.