Vrijwilliger Jan Hendriks
  • Waarom ben je vrijwilliger/vriend van Stichting Kindia geworden?

Ik ben zelf al vele jaren actief als vrijwilliger in de tafeltenniswereld en weet wat het is om een bestuursfunctie te vervullen en om evenementen organiseren. Het is niet altijd even gemakkelijk en het kost soms veel energie. Daartegenover staat dat er regelmatig ook mooie resultaten worden bereikt wat ook weer veel oplevert. Natuurlijk moet je ook meteen concluderen iets in India voor elkaar krijgen, zoals een bouwproject realiseren of voor de kinderen iets betekenen, wel van een andere orde is dan in Nederland een bijvoorbeeld een toernooi organiseren. De afstand, de ander bestuurlijke regels en cultuur, de taal enzovoort maken het vele malen moeilijker daar iets voor elkaar te krijgen. Ik heb dan ook een enorme bewondering voor iemand die juist dat tot doel heeft gesteld, zeker gezien de jonge leeftijd die Annemieke van den Broek had toen ze ruim tien jaar geleden de stichting ‘Kindia’ heeft opgericht. De inzet van de betrokkenen rondom ‘Kindia’ verdienen ieders steun en ik ben trots hieraan ook een steentje te kunnen bijdragen.

  • Wat doe je voor Stichting Kindia?

Het leuke van vrijwilliger zijn voor ‘Kindia’ is de diversiteit van allerlei activiteiten. De ene keer ben je actief achter een kraampje op een jaarmarkt of braderie. Een andere keer verzorg je ontbijt op een muziekfestival of sta je op een post bij de marathon van Eindhoven met een kilometer aanduiding. Mijn bijdrage tijdens de receptie van het 10 jarig bestaan van ‘Kindia’ en de uitstapjes met Josephine, Raja en Annemieke naar onder andere Madurodam behoren tot mijn dierbare herinneringen.

  • Wil je zelf nog iets kwijt over Stichting Kindia?

Ik ken inmiddels alle bestuursleden en diverse vaste vrijwilligers vanuit verschillende evenementen en vind hun enthousiasme en inzet aanstekelijk. Het is altijd gezellig mee te helpen en men is altijd in staat om van een gewone actie iets van speciaals te maken. Indien men dan ook nog ziet wat er allemaal is gerealiseerd aan het project JET, dan begrijp je dat ik maar zelden nee zeg tegen een verzoek om een steentje bij te dragen.