Saratha

Afgestudeerd 2017 – Bachelor of Education

Verblijf op JET

Saratha is op jonge leeftijd haar beide ouders verloren. Toen hun moeder ziek werd, zijn Saratha en haar zus, om voor hun moeder te kunnen zorgen, gestopt met school. Ze begonnen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op straat lege flessen op te halen. Deze flessen leverden ze in bij een winkel, waar ze er wat geld voor kregen. Met dat geld konden ze medicijnen kopen voor hun moeder en eten voor hun alle drie. Helaas overleed Saratha’s moeder toch aan de gevolgen van tbc. Na haar moeders dood, zwierven Pechumany en Saratha door de straten op zoek naar hulp.
Dorpsbewoners brachten ze naar een tehuis en school in Chennai. Saratha’s zus liep weg van dit tehuis. Saratha werd naar haar dorp gestuurd om haar zus te zoeken, maar ze kon haar niet vinden. Saratha weigerde om zonder haar zus weer naar het tehuis te gaan. In haar eentje zwierf ze weer door de straten. Een pastor vond haar en bracht Saratha naar JET in het jaar 2005. Saratha begon op JET in de 7e standard.

Opleiding

In april 2010 heeft Saratha de 10e standard voltooid. In april 2012 heeft Saratha de 12e standard voltooid. In april 2017 is ze afgestudeerd voor de studie Bachelor of Education. Vervolgens heeft ze 2 jaar op JET lesgegeven. In 2019 is ze getrouwd en in juli 2020 is ze bevallen van een dochter.