Pattathal

Afgestudeerd 2014 – Bachelor of Education

Verblijf op JET

Toen Pattathal zes maanden oud was, kreeg ze polio. Deze ziekte infecteerde haar linkerhand en –been, waardoor ze deze nu moeilijk kan gebruiken. Haar moeder bracht Pattathal in 1997 naar JET omdat ze niet goed genoeg voor haar kon zorgen. Op deze manier zou tenminste één van haar kinderen drie keer per dag een goede maaltijd krijgen en een opleiding kunnen afronden.

Opleiding

Pattathal woonde van 1997-2006 op het project. Na haar tijd op JET had ze een basis waarmee ze verder kon. Na een korte opleiding DTP (desktop publishing) vond ze een redelijke baan. Drie jaar heeft ze daar gewerkt, alvorens ze haar baan opgaf en naar JET kwam om iets voor het project terug te doen en les te geven aan de laagste klassen. JET kan haar geen goed salaris betalen, maar haar alleen onderdak, voedsel en een kleine vergoeding voor andere kosten bieden.
Via de 1-op-1 sponsoring van Kindia kon Pattathal in 2014 de opleiding Bachelor of Education succesvol afronden, waardoor ze ook aan de hogere klassen les mag geven.
Op dit moment geeft ze les en huiswerkbegeleiding op JET en zorgt ze 24/7 voor de kinderen die op JET wonen.