Exotische markt Nispen 30 juni 2024

De Exotische Markt Nispen wil de bezoeker een mondiaal, divers, cultureel feest geven in en om het Openluchttheater Nispen, voor mensen van alle leeftijden en sociaal-culturele achtergronden en deed dat op 30 juni voor het 9e jaar op rij. https://www.facebook.com/openluchttheaternispen

Stichting Kindia was daar voor de allereerste keer. De markt heeft verspreid over twee dagen 1000 bezoekers ontvangen. Vele gasten, ook uit België, kwamen bij Kindia langs om een cadeautje te scoren, jam en wafels te kopen of te proeven van de versgebakken Indiase hapjes. In totaal hebben ze bijna € 1100 besteed aan ons uiteindelijke goede doel in India.

Kleurige marktkraampjes omlijstten het culturele programma en eten uit verscheidende keukens kon worden geproefd. De bezoeker kwam op een laagdrempelige manier met veel on-Nederlandse geuren, kleuren en klanken in aanraking. De artiesten, afkomstig uit niet-westerse landen, dansten en/of maakten muziek van niet-westerse herkomst,  o.a. Souvenir ‘d Afric, Werelds Folk Trio Ostara uit Namen/België, Jeremy Olivier Trio, Balinese dans met o.a. Nova Burdo-Marseline, Hamid Reza Behzadian met zijn Perzische gitaar en het Los Perdidos Duo met Remko Willems en Lisette Hassebroek.

Stichting Openluchttheater Nispen kijkt uit naar de tiende editie, die zal zijn op zondag 29 juni 2025. En Stichting Kindia ook. www.oltn.nl