De 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven is recordeditie

Op 8 oktober 2023 kwam een recordaantal van 27.000 deelnemers aan de start. De Keniaan Kenneth Kipkemoi liep met zijn tijd van 2:04:52 een nieuw parcoursrecord.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde editie en bedankt op hun site de deelnemers, toeschouwers en VRIJWILLIGERS!

Ook Stichting Kindia kijkt terug op een geslaagde actie. Een recordaantal van 32 vrijwilligers meldde zich ’s ochtends op de 15 km post van de magische afstand van 42,195 km. Er waren dit jaar veel nieuwe helpers aanwezig. Samen met de ervaren krachten van vorige jaren tapten ze water en vulden ze de kramen met bekers water en AA-drinks. En natuurlijk – het ultieme doel van deze actie – reikten ze die bekers aan aan zoveel mogelijk renners. En die gaven vaak blijk van hun dankbaarheid (“Dankuwel mevrouw”, “Top organisatie”, “Bedankt”, “Mag ik er nóg een?”).

Kindia is de vrijwilligers ook heel dankbaar want door hun inzet komt er straks weer een forse vergoeding naar ons toe. Daarom namens het hele Kindia bestuur: heel veel dank voor alle enthousiaste hulp en de superfijne sfeer!

Graag tot volgend jaar of tot de Eindhoven Urban Trail op 17 december 2023!