Ruth

Ruth is inmiddels uitgevlogen, getrouwd en mama van een prachtig kindje. Haar broertjes Gabriel en Noah en zusje Barween wonen nog wel op ons project JET en volg(d)en een opleiding dankzij een studiebeurs van Kindia. Gabriel voltooide in 2022 de vakopleiding tot elektricien, Barween zit in het laatste jaar van een administratieve opleiding en Noah zit intern in de 8e standard.
Lees meer over deze kinderen op In opleiding – Stichting Kindia, help een kind in India.

Ruth heeft nooit kind kunnen zijn en heeft vreselijke dingen meegemaakt. Ze was vijftien toen ze op JET kwam. Scholing had ze daarvoor nooit gehad. Het was voor Ruth heel moeilijk om te leren lezen en schrijven, maar ze kan het nu redelijk. Verder studeren was een te hoge opgave voor haar.
Ruth is echter een expert geworden in het weven van matjes en ze spreekt ook een klein beetje Engels. Goed genoeg om met Annemieke bijzondere gesprekjes te kunnen voeren:

“Sister?”
“Yes Ruth?”
“Mijn ouders kunnen niet lezen en schrijven, daarom kon ik het ook niet.”
“Maar nu kun je het wel toch?”
“Ja! Maar studeren lukt me niet, ik snap het allemaal niet zo goed en kan me niet concentreren. Ik was pas vijftien jaar toen ik naar school kon. Mijn broertjes en zusjes zijn jonger. Hen lukt het wel en zij kunnen gaan studeren. Als zij later politieagent of lerares zijn, dan ben ik heel trots.”
“Maar ik ben ook heel trots op jou Ruth.”
“Yes sister?”
“Kijk eens wat een mooie matjes je maakt en verkoopt!”

“Ben je gelukkig Ruth?”
“Yes sister, I am happy. Soms ben ik een beetje verdrietig als de ouders van andere kinderen hen komen ophalen tijdens vakantiedagen. Maar gelukkig heb ik wel mijn broertjes en zusje hier. Ik kan en wil niet naar huis. Daar is het niet goed.”
“Dat klopt Ruth, je bent een sterke meid.”
“Yes sister.” En ik krijg een dikke kus op mijn wang…….”


Wil jij een kind zoals Ruth of haar broertjes of zusje ook een kans geven op een betere toekomst door ze te leren lezen en schrijven of zelfs een vakopleiding of studie te sponsoren?
Kijk  dan voor meer informatie op: Studie sponsoring – Stichting Kindia, help een kind in India of stuur een berichtje naar avandenbroek@kindia.nl.