Nieuw huis voor Mani!

Mani kwam als jong kind op ons project JET wonen. Hij komt uit een zeer arm gezin en is ernstig lichamelijk gehandicapt. Thuis was hij niet veilig. Zijn broertje is jong gestorven en zijn vader reageerde dit af op Mani. Waarom was hij niet gestorven, hij was immers toch al gehandicapt en dus nutteloos? Vader ging aan de drank en Mani was meerdere malen zijn leven niet zeker.

In de jaren op JET is Mani erg vooruitgegaan. Met name zijn spraak is zo verbeterd, dat hij, wat eerst onmogelijk leek, in 2021 mondeling eindexamen van de 10e standard kon doen en slaagde!

Omdat het voor Mani fysiek niet mogelijk is een baan buitenshuis te vinden, is de directie van JET in gesprek gegaan met zijn moeder. In juni 2022 is een eigen winkeltje geschonken waarin Mani een aantal producten verkoopt die de mensen in zijn dorp elke dag nodig hebben. Zijn moeder helpt hem bij de inkoop van materiaal en onderhoud. Zijn vader heeft het gezin verlaten en is gelukkig buiten beeld.

Het gaat, naar omstandigheden, goed met hem en zijn moeder. Iedere dag verdient hij een beetje geld met zijn winkeltje en als zijn moeder naar haar werk is draait hij zijn winkeltje zelfs zelfstandig. Deze jongen heeft zo’n doorzettingsvermogen!
Echter de omstandigheden waarin hij en zijn moeder leven zijn erbarmelijk slecht. Het is niet veel meer dan een klein donker hutje met daarin twee versleten stretchers.

En daar willen wij wat aan doen!
 
In 2023 willen wij een nieuw huis voor Mani en zijn moeder laten bouwen, 
dat: – bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer;
– rolstoelvriendelijk is;
– aangesloten is op water en elektriciteit
– ingericht is met de nodige meubilair.
 
Help je mee?
 
De kosten om dit te realiseren bedragen € 15.000. We hebben inmiddels 
al een mooi bedrag bij elkaar verzameld, maar we zijn er nog niet!
Help jij mee en draag je ook financieel een steentje bij?
Dat kan via de donatieknop op www.kindia.nl of door een bedrag over te 
maken naar IBAN: NL21 RABO 0102 9747 80, o.v.v. ‘huis Mani’.
 
Heel veel dank, namens Kindia: Eline, Michel, Bart, Clemy en Annemieke