Corona update India en JET

India is volgens de officiële data van de regering de grens van tien miljoen geregistreerde coronabesmettingen gepasseerd. Daarmee telt het land na de Verenigde Staten het grootste aantal bevestigde virusgevallen wereldwijd.
Ondanks het enorme aantal infecties in totaal, is het aantal nieuwe besmettingen in India de afgelopen weken juist hard gedaald.
De regering heeft de meeste eerder ingestelde coronamaatregelen daarom weer opgeheven. Sommige Indiase staten en deelgebieden hebben echter zelf opnieuw beperkingen ingesteld om het virus te beteugelen.

Ook via ons project kregen wij afgelopen week de eerste voorzichtig positieve berichten. Sinds maart zijn in Tamil Nadu de scholen gesloten, zoals ook de school op ons project.
De hogescholen zijn sinds kort voor de laatstejaars studenten echter weer open. Onze studente Vennila is daardoor aan haar tweede (en laatste) jaar van de verpleegstersopleiding kunnen beginnen.
De overige kinderen die op JET verblijven volgen online lessen. Voor alle kinderen die sinds maart naar familie zijn gegaan, is nog onduidelijk of zij überhaupt de mogelijkheid hebben (gehad) om online lessen te volgen.
Er wordt verwacht dat alle scholen in januari weer open kunnen. De directie van ons project geeft echter aan dat de berichtgeving hieromtrent nog wisselend is en elke dag anders kan zijn. We wachten dus af.

Ander goed nieuws is dat de aangelegde groentetuin goed groeit en dat de mais bijna geoogst kan worden. Het project heeft hiermee flinke stappen gezet in het volledig zelfvoorzienend worden.
Dat wil helaas niet zeggen dat het project nu uit de zorgen is, want zo lang de school gesloten is, is er nog steeds geen inkomen. En ook lokale voedselsponsors blijven vanwege de coronamaatregelen weg. Daarom zal Kindia in het begin van het nieuwe jaar nogmaals een bedrag aan het project doneren om zo de komende maanden in voldoende maaltijden te kunnen voorzien voor de familie en kinderen op JET.