22 april 2020 – Corona update India en JET

De coronacrisis raakt ook India hard. Het officiële aantal besmettingen met dit virus in India bedraagt nu 20.539 en ligt waarschijnlijk veel hoger. Ook hier geldt een lockdown vanaf 25 maart en die treft economisch gezien, vooral de arme mensen.

Tamil Nadu behoort tot de zwaarst getroffen gebieden. Het door Stichting Kindia gesteunde project JET ligt in deze staat.
Sinds 16 maart zijn alle scholen in India gesloten, zo ook de St. Paul School op ons project JET. Intussen is op 13 april ook de schoolvakantie begonnen. Alle kinderen in de 1e tot en met 9e standard zijn over naar het volgende leerjaar. De kinderen in de 10e standard zullen hun examens hopelijk eind mei kunnen doen.
Officieel begint het nieuwe schooljaar op 1 juni maar waarschijnlijk zal dit uitgesteld worden. Men heeft het nu over de laatste week van juni maar een definitieve beslissing is hierover nog niet genomen.

De kinderen die intern op JET wonen, zijn nu ook zo veel als mogelijk naar huis. Op dit moment zijn er, buiten de familie van Raja en Josephine, nog 5 kinderen op JET samen met hun begeleidster Pattathal. Zij redden zich vooralsnog.
Stichting Kindia heeft wekelijks contact met de mensen van JET. Zodra zij zichzelf niet meer kunnen redden en hulp nodig hebben, zullen wij die bieden.

De bouwprojecten op JET: regen-water-opvangsysteem (€11.000), twee extra toiletgebouwen (30.000) en een muur rondom het project (€30.000) liggen momenteel stil. Ook onze aanvraag bij de Wilde Ganzen staat even on hold, omdat een bezoek van een WG-vertegenwoordiger aan JET moet worden uitgesteld.
Onze plannen blijven echter ongewijzigd en we hopen in de loop van dit jaar met de bouw te kunnen starten.

Activiteiten Kindia in Nederland

  • Helaas kan Stichting Kindia momenteel niet deelnemen aan een aantal geplande acties. Zo zal de actie van de communicanten van de Heilige Oda Parochie een andere invulling krijgen en gaan de braderie in Echt op 26 april, het Eenanderfestival in Schijndel op 14 juni en de jaarmarkt in Oisterwijk op 26 juli niet door.
  • Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuwe update van de Kindia folder. Naast een Nederlandse versie komt er nu ook een Engelse versie.
  • Onze website is onlangs in het nieuw gestoken en regelmatig plaatsen we nieuwsitems.
  • Ook zijn we druk met de 1-op-1 sponsoring. We hopen dat in juni het nieuwe schooljaar kan beginnen zodat onze kinderen weer naar school kunnen. Meer over het sponsoren van onze kinderen kun je hier lezen.

Hoe kun je Kindia nu het beste steunen?

Online shoppen via Doelshop.nl
Als je via Doelshop.nl aankopen doet bij bijvoorbeeld Bol.com, Coolblue, Wehkamp, HEMA, AH, Booking.com, Mediamarkt en nog honderden andere winkels, gaat er altijd een deel van het aankoopbedrag naar Stichting Kindia, wanneer je ons als doel geselecteerd hebt! Zonder dat het je iets extra’s kost, je betaalt dus exact dezelfde prijs.

Hoe werkt het?

  • Ga naar Doelshop.nl;
  • Maak een account aan;
  • Selecteer Stichting Kindia als jouw doel (let op maak geen nieuw doel aan!) ;
  • Kies via ‘Shops’ de winkel waar je een aankoop wilt doen of zoek op merk of product.
  • Je ontvangt vervolgens een bevestigingsmail. Het kan tot 24 uur duren voordat je de donatie kunt terugzien in je account.

Word donateur

Steun Stichting Kindia structureel met een vast bedrag per periode. De hoogte van je bijdrage kun je zelf bepalen. Incidentele giften zijn ook zeer welkom! Voor meer info of een donatie stuur een berichtje naar info@kindia.nl.