04 augustus 2019 – Op bezoek bij Nirmala

Nirmala was 11 jaar toen ze in juni 2004 op ons project JET kwam wonen. Ze kwam uit een erg arm gezin en raakte na een onbehandelde val gehandicapt aan haar been. Ze ging niet naar school en begon op JET in de 6e std. Nirmala haalde prima studiepunten, maar was vooral geïnteresseerd in het maken van kleding. Vandaar dat ze, als ons allereerste sponsorkind, met financiële hulp van Kindia de opleiding tot kleermaakster is gaan volgen en in 2010 succesvol heeft afgerond.

Afgelopen week hebben we haar opgezocht. Dolblij was ze om ons te zien en apetrots dat ze kon vertellen hoe goed het met haar ging. De naaimachine die ze van Kindia kreeg na het voltooien van haar opleiding stond in de woonkamer en gebruikt ze dagelijks. Ze verdient daarmee een prima inkomen. Nirmala is getrouwd en ook haar man heeft een baan. Ze kunnen maandelijks zelfs wat geld sparen zodat ze over een tijdje een eigen stuk land kunnen gaan kopen. Ze hebben een dochtertje van 1,5 jaar en een tweede kindje is op komst.

Het gaat goed met Nirmala! En dat is precies wat wij met Kindia als doel voor ogen hebben……..